Koolhydraatarme ovenschotel
In deze koolhydraatarme ovenschotel gaan geen koolhydraten maar wel flespompoen, uien, kikkererwten en boerenkool. Lekker met een dot ricotta.
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de helften in de breedte in plakken van 1½ cm. Snijd de uien in parten van 1 cm. Meng de paprikapoeder, het komijnzaad, zout en ½ van de olie en meng dit goed met de pompoen en ui. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met ⅔ van de overgebleven olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de ovenschaal met pompoen op een rooster net boven het midden van de oven en de bakplaat met kikkererwten net onder het midden van de oven. Rooster het geheel ca. 45 min. Schep de kikkererwten halverwege om.
Meng ondertussen de boerenkool met het korianderzaad, de pul biber, rest van de olie en eventueel zout. Verdeel na 30 min. het boerenkoolmengsel en de pecannoten over de ui en pompoen en rooster 15 min. mee.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het limoensap, -rasp en de knoflook met de ricotta, breng op smaak met peper en eventueel zout en klop tot een gladde crème. Serveer de schotel met de knapperige kikkererwten erover en schep op elk bord een dot ricotta.
Koolhydraatarme ovenschotel
In deze koolhydraatarme ovenschotel gaan geen koolhydraten maar wel flespompoen, uien, kikkererwten en boerenkool. Lekker met een dot ricotta.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de helften in de breedte in plakken van 1½ cm. Snijd de uien in parten van 1 cm. Meng de paprikapoeder, het komijnzaad, zout en ½ van de olie en meng dit goed met de pompoen en ui. Verdeel het mengsel over de ovenschaal.
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met ⅔ van de overgebleven olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de ovenschaal met pompoen op een rooster net boven het midden van de oven en de bakplaat met kikkererwten net onder het midden van de oven. Rooster het geheel ca. 45 min. Schep de kikkererwten halverwege om.
Meng ondertussen de boerenkool met het korianderzaad, de pul biber, rest van de olie en eventueel zout. Verdeel na 30 min. het boerenkoolmengsel en de pecannoten over de ui en pompoen en rooster 15 min. mee.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Meng het limoensap, -rasp en de knoflook met de ricotta, breng op smaak met peper en eventueel zout en klop tot een gladde crème. Serveer de schotel met de knapperige kikkererwten erover en schep op elk bord een dot ricotta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 flespompoen
3 grote rode uien
1 el gerookte-paprikapoeder zoet
1 el gemalen komijnzaad
1 tl zout
6 el olijfolie
700 g kikkererwten in pot
75 g boerenkool
1 el korianderzaad
½ el pul biber
50 g pecannoten
1 limoen
2 tenen knoflook
250 g ricotta
Dit heb je nodig
grote ovenschaal (20 x 30 cm)
bakpapier