Salade van kropsla met tonijn en ciabattacroutons
Wist je dat kropsla ook wel botersla wordt genoemd, omdat de blaadjes boterzacht smaken?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pers de knoflook met de knoflookpers en meng met de helft van de olie en peper in een kom. Scheur de halve ciabatta in grove stukken van ca. 2 cm en schep om met 2 el knoflookolie (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven goudgeel en krokant. Laat afkoelen.
Doe de doperwten in een kom en overgiet met kokend water. Laat 3 min. staan en giet af. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van 1 helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Roer 1 el sap (per 4 personen) en het rasp en de mosterd door de rest van de knoflookolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bladeren van de kropsla los en was onder koud stromend water. Laat uitlekken en droog de sla. Snijd de peterselie en de dille fijn. Snijd de courgette in de breedte doormidden, en beide helften in 6 parten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette op de snijkanten in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Doe de kropsla met de doperwten en de helft van de kruiden in een kom. Meng de dressing en tonijn erdoor. Schep de salade op een schaal en verdeel er de courgette over. Bestrooi met de overgebleven kruiden en peper. Verdeel de croutons erover en serveer meteen.
Salade van kropsla met tonijn en ciabattacroutons
Wist je dat kropsla ook wel botersla wordt genoemd, omdat de blaadjes boterzacht smaken?
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pers de knoflook met de knoflookpers en meng met de helft van de olie en peper in een kom. Scheur de halve ciabatta in grove stukken van ca. 2 cm en schep om met 2 el knoflookolie (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven goudgeel en krokant. Laat afkoelen.
Doe de doperwten in een kom en overgiet met kokend water. Laat 3 min. staan en giet af. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van 1 helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Roer 1 el sap (per 4 personen) en het rasp en de mosterd door de rest van de knoflookolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bladeren van de kropsla los en was onder koud stromend water. Laat uitlekken en droog de sla. Snijd de peterselie en de dille fijn. Snijd de courgette in de breedte doormidden, en beide helften in 6 parten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette op de snijkanten in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Doe de kropsla met de doperwten en de helft van de kruiden in een kom. Meng de dressing en tonijn erdoor. Schep de salade op een schaal en verdeel er de courgette over. Bestrooi met de overgebleven kruiden en peper. Verdeel de croutons erover en serveer meteen.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
4 el milde olijfolie
½ ciabatta
200 g verse doperwten
160 g tonijnstukken in olijfolie MSC in blik
1 limoen
2 tl dijonmosterd
1 kropsla
15 g verse platte peterselie
15 g verse dille
1 courgette
Dit heb je nodig
knoflookpers
bakpapier