Spinaziesoep met knapperig gebakken ham
bewaar
bewaar

Spinaziesoep met knapperig gebakken ham

Deze groene lentesoep met spinazie is lekker romig en toppen we af met knapperige Coburger ham.

25 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Snijd de ham in reepjes van 2 cm breed.

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ham al omscheppend in 4-5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in het resterende bakvet 2 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, koriander, aleppopeper en de soepgroente 3 min. al omscheppend mee.

Doe het bouillonblokje met het water bij de groente in de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut in delen de spinazie toe en warm het 30 sec. mee.

Pureer de soep met de staafmixer glad. Proef en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep in elke kom 1 eetlepel crème fraîche en verdeel de soep erover. Serveer met de reepjes ham erop.

vegatipVervang de ham door 100 g vegan spekreepjes en bak die op dezelfde manier als de ham. Of vervang de ham door 75 g geroosterde pompoenpitten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziesoep met knapperig gebakken ham

Deze groene lentesoep met spinazie is lekker romig en toppen we af met knapperige Coburger ham.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig