Spinaziesoep met knapperig gebakken ham
Deze groene lentesoep met spinazie is lekker romig en toppen we af met knapperige Coburger ham.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Snijd de ham in reepjes van 2 cm breed.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ham al omscheppend in 4-5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in het resterende bakvet 2 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, koriander, aleppopeper en de soepgroente 3 min. al omscheppend mee.
Doe het bouillonblokje met het water bij de groente in de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut in delen de spinazie toe en warm het 30 sec. mee.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Proef en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep in elke kom 1 eetlepel crème fraîche en verdeel de soep erover. Serveer met de reepjes ham erop.
Spinaziesoep met knapperig gebakken ham
Deze groene lentesoep met spinazie is lekker romig en toppen we af met knapperige Coburger ham.
voorgerecht
null personen
190 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Snijd de ham in reepjes van 2 cm breed.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ham al omscheppend in 4-5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in het resterende bakvet 2 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, koriander, aleppopeper en de soepgroente 3 min. al omscheppend mee.
Doe het bouillonblokje met het water bij de groente in de pan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Voeg in de laatste minuut in delen de spinazie toe en warm het 30 sec. mee.
Pureer de soep met de staafmixer glad. Proef en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep in elke kom 1 eetlepel crème fraîche en verdeel de soep erover. Serveer met de reepjes ham erop.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 plakjes coburgerham
1 el milde olijfolie
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl aleppo peper
400 g Fijne soepgroente grootverpakking
1 groentebouillontablet
1 l water
400 g verse spinazie
4 el crème fraîche
Dit heb je nodig
staafmixer