Spinaziesoep met kokosmelk
Zin in een vega soepje? Deze spinaziesoep met kokosmelk heb je al in 15 min. gemaakt!
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, koriander, aleppopeper en de soepgroente 3 min. al omscheppend mee.
Doe het groentebouillonblokje met het water en de kokosmelk bij de groente in de pan en breng aan de kook. Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste minuut in delen de spinazie toe en laat even meewarmen. Verwarm ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de naan.
Spinaziesoep met kokosmelk
Zin in een vega soepje? Deze spinaziesoep met kokosmelk heb je al in 15 min. gemaakt!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, koriander, aleppopeper en de soepgroente 3 min. al omscheppend mee.
Doe het groentebouillonblokje met het water en de kokosmelk bij de groente in de pan en breng aan de kook. Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste minuut in delen de spinazie toe en laat even meewarmen. Verwarm ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de naan.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie mild
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl aleppo peper
400 g fijne soepgroente
1 groentebouillonblokje zonder zout
750 ml water
400 ml Fairtrade kokosmelk in blik
400 g verse spinazie
4 Patak's naanbroden knoflook & koriander
Dit heb je nodig
staafmixer