Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim
bewaar
bewaar

Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim

Pastinaak een vergeten groente? No more! Hij steelt de show in deze heerlijke soep!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak, de helft van de tijmblaadjes en de gemalen komijn toe en bak 2 min. mee. Voeg het kokende water toe, verkruimel de groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. heel krokant, zodat je ‘m goed kunt verkruimelen. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk. Roer de crème fraîche los met het water.

Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl in de soep. Bestrooi met de pancettakruim en de rest van de tijmblaadjes.

serveertipJe kunt de soep ook in kleine glaasjes serveren als een amuse.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim

Pastinaak een vergeten groente? No more! Hij steelt de show in deze heerlijke soep!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig