Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim
Pastinaak een vergeten groente? No more! Hij steelt de show in deze heerlijke soep!
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak, de helft van de tijmblaadjes en de gemalen komijn toe en bak 2 min. mee. Voeg het kokende water toe, verkruimel de groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. heel krokant, zodat je ‘m goed kunt verkruimelen. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk. Roer de crème fraîche los met het water.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl in de soep. Bestrooi met de pancettakruim en de rest van de tijmblaadjes.
Pastinaaksoep met tijm & pancettakruim
Pastinaak een vergeten groente? No more! Hij steelt de show in deze heerlijke soep!
voorgerecht
null personen
260 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de pastinaak, de helft van de tijmblaadjes en de gemalen komijn toe en bak 2 min. mee. Voeg het kokende water toe, verkruimel de groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Kook de pastinaak in 10 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. heel krokant, zodat je ‘m goed kunt verkruimelen. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel zo fijn mogelijk. Roer de crème fraîche los met het water.
Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el crème fraîche en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl in de soep. Bestrooi met de pancettakruim en de rest van de tijmblaadjes.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
4 takjes verse tijm
2 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijn
1 l kokend water
1 Maggi groente bouillontablet
80 g pancetta
62½ g crème fraîche
3 el water
Dit heb je nodig
keukenpapier
staafmixer