Pastinaaksoep met crispy ui en gerookte-paprikapoeder
bewaar
bewaar

Pastinaaksoep met crispy ui en gerookte-paprikapoeder

Soeper lekker en soeper winters, deze pastinaaksoep met crispy ui en gerookte-paprikapoeder.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak. Snijd 200 g pastinaak (per 4 personen) in kleine blokjes van ca. 1 cm. Snijd de rest in stukken van ca. 3 cm.

Verdeel ¾ van de ui over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel over de andere helft de kleine blokjes pastinaak. Meng de ui met ⅓ van de olie en meng ook de pastinaak met ⅓ van de olie; hou de groenten apart. Breng op smaak met peper en strooi de helft van het gerookte-paprikapoeder erover. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven tot goudbruin en knapperig. Schep elke 10 min. om.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de rest van de ui en de knoflook 5 min. onder regelmatig omscheppen. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Bak de grote stukken pastinaak met de tijm en de rest van de paprikapoeder 1 min. Schenk er het hete water bij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken tot de soep gaar is. Pureer met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de ui en pastinaak uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in diepe kommen. Verdeel de crispy ui en blokjes pastinaak erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaaksoep met crispy ui en gerookte-paprikapoeder

Soeper lekker en soeper winters, deze pastinaaksoep met crispy ui en gerookte-paprikapoeder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig