Tomaat-pastinaaksoep
bewaar
bewaar

Tomaat-pastinaaksoep

Op koude of natte dagen gaat er niks boven een kom dampende soep!

20 min. bereiden / 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de tomaten in parten. Schil en snijd de pastinaken in stukken van 2 cm.

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, gember en pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 min. mee.

Voeg de tomaten en het kokende water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de peterselie fijn. Pureer de soep met de staafmixer.

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie.

combinatietipLekker met een eetlepel crème fraîche of pesto.
bereidingstipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tomaat-pastinaaksoep

Op koude of natte dagen gaat er niks boven een kom dampende soep!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig