Wortel-pastinaaksoep
bewaar
bewaar

Wortel-pastinaaksoep

Maak je standaard pastinaaksoep extra lekker door wat zoete wortels toe te voegen! Lekker met wat peterselie, citroenrasp en vers stokbrood.

25 min. bereiden / 25 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Voeg de pastinaak, peen en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat ca. 25 min met de deksel schuin op de pan op laag vuur koken.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Haal de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.

Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de peterselie en het citroenrasp.

combinatietipLekker met vers stokbrood.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wortel-pastinaaksoep

Maak je standaard pastinaaksoep extra lekker door wat zoete wortels toe te voegen! Lekker met wat peterselie, citroenrasp en vers stokbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig