Wortel-pastinaaksoep
Maak je standaard pastinaaksoep extra lekker door wat zoete wortels toe te voegen! Lekker met wat peterselie, citroenrasp en vers stokbrood.
Aan de slag
Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Voeg de pastinaak, peen en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat ca. 25 min met de deksel schuin op de pan op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Haal de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de peterselie en het citroenrasp.
Wortel-pastinaaksoep
Maak je standaard pastinaaksoep extra lekker door wat zoete wortels toe te voegen! Lekker met wat peterselie, citroenrasp en vers stokbrood.
hoofdgerecht
null personen
210 kcal
25 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Schil de pastinaak en winterpeen en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui 2 min. Voeg de pastinaak, peen en knoflook toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat ca. 25 min met de deksel schuin op de pan op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Haal de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng de soep op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de peterselie en het citroenrasp.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g pastinaken
1 kg winterpeen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 groentebouillontablet
1 l kokend water
7½ g verse peterselie
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer