Spinaziesoep
Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Spinaziesoep
Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.
voorgerecht
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
75 g ongezouten roomboter
500 ml kraanwater
1 groentebouillonblokje
400 g verse spinazie
Dit heb je nodig
staafmixer