Bleekselderijsoep
Ontdek deze bleekselderijsoep, lekker romig en vol van smaak dankzij de toevoeging van Stilton, room en aardappel. Een hartverwarmend gerecht, perfect voor als het buiten koud is..
Aan de slag
Haal de stengels van de bleekselderij los en spoel onder koud stromend water. Houd 1 stengel apart (per 4 personen) en snijd de rest in dunne reepjes. Snipper de uien. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Bind de takjes tijm aan elkaar met keukentouw.
Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de bleekselderij met de ui en tijm 8 min. Voeg de aardappelen toe en bak 4 min. mee.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Verkruimel ondertussen de kaas. Snijd de achtergehouden bleekselderij in kleine blokjes.
Haal de tijm uit de pan en voeg de room en ⅓ van de kaas toe. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de rest van de kaas en bleekselderij erover.
Bleekselderijsoep
Ontdek deze bleekselderijsoep, lekker romig en vol van smaak dankzij de toevoeging van Stilton, room en aardappel. Een hartverwarmend gerecht, perfect voor als het buiten koud is..
voorgerecht
null personen
395 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Haal de stengels van de bleekselderij los en spoel onder koud stromend water. Houd 1 stengel apart (per 4 personen) en snijd de rest in dunne reepjes. Snipper de uien. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Bind de takjes tijm aan elkaar met keukentouw.
Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de bleekselderij met de ui en tijm 8 min. Voeg de aardappelen toe en bak 4 min. mee.
Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Verkruimel ondertussen de kaas. Snijd de achtergehouden bleekselderij in kleine blokjes.
Haal de tijm uit de pan en voeg de room en ⅓ van de kaas toe. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de rest van de kaas en bleekselderij erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g bleekselderij
3 middelgrote uien
200 g kruimige aardappelen
15 g verse tijm
50 g ongezouten roomboter
2 groentebouillonblokjes
1 l water
150 g Blue Stilton blauwaderkaas
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
keukentouw
staafmixer