Rabarbertaartjes
Lente = rabarbertijd! Deze rabarbertaartjes zijn heerlijk zoet en friszuur.
15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Snijd 125 g boter in stukjes en meng met de bloem, suiker, gemalen gember, de helft van de eieren en het zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het te droog blijft, kun je meer water toevoegen. Dek het af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Spoel de rabarberstengels af onder koud stromend water en dep droog. Snijd de uiteinden eraf en snijd de stengels in stukjes van ca. 3 cm. Meng de amandelspijs met het andere ei en 15 g boter. Verdeel de spijs in 4 stukken en rol elk stuk uit tot de grootte van de taartbodems. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem van de taartvormpjes met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een lap van ca. Ø 11 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvormpjes dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van ca. 3 cm. Leg de stukken amandelspijs op de bodems van de taartjes.
Leg de stukjes rabarber op de stukken amandelspijs in een mooi patroon. Snijd ze zo nodig bij. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past. Bak de taartjes ca. 35 min. net onder het midden van de oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Bestrijk met de ahornsiroop. Laat tenminste 30 min. afkoelen en serveer de taartjes lauwwarm of koud.
Rabarbertaartjes
Lente = rabarbertijd! Deze rabarbertaartjes zijn heerlijk zoet en friszuur.
null porties
800 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Snijd 125 g boter in stukjes en meng met de bloem, suiker, gemalen gember, de helft van de eieren en het zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het te droog blijft, kun je meer water toevoegen. Dek het af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Spoel de rabarberstengels af onder koud stromend water en dep droog. Snijd de uiteinden eraf en snijd de stengels in stukjes van ca. 3 cm. Meng de amandelspijs met het andere ei en 15 g boter. Verdeel de spijs in 4 stukken en rol elk stuk uit tot de grootte van de taartbodems. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem van de taartvormpjes met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot een lap van ca. Ø 11 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvormpjes dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van ca. 3 cm. Leg de stukken amandelspijs op de bodems van de taartjes.
Leg de stukjes rabarber op de stukken amandelspijs in een mooi patroon. Snijd ze zo nodig bij. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past. Bak de taartjes ca. 35 min. net onder het midden van de oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Bestrijk met de ahornsiroop. Laat tenminste 30 min. afkoelen en serveer de taartjes lauwwarm of koud.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
155 g ongezouten roomboter
250 g patenttarwebloem
50 g kristalsuiker
2 tl gemalen gember
2 middelgrote eieren
¼ tl zout
1 el water
300 g verse rabarbers
150 g amandelspijs
1 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
vershoudfolie
taartvormpjes met losse bodem (Ø 8 cm)
bakpapier