Rabarbertaart met zanddeeg
Deze rabarbertaart steelt de show. Bijna zonde om op te eten!
Aan de slag
Meng de bloem, suiker, de helft van de eieren, 125 g boter en een mespunt zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Maak de rabarber schoon en snijd in gelijke repen van 5 cm lang. Meng de amandelspijs met het andere ei en 1 el koude boter. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvorm dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van 3 cm. Verdeel de amandelspijs op de bodem van de taart.
Leg de repen rabarber in een zigzag-patroon op de amandelspijs. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past.
Bak de taart ca. 35 min. in de voorverwarmde oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Serveer de taart lauwwarm of koud.
Rabarbertaart met zanddeeg
Deze rabarbertaart steelt de show. Bijna zonde om op te eten!
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem, suiker, de helft van de eieren, 125 g boter en een mespunt zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Maak de rabarber schoon en snijd in gelijke repen van 5 cm lang. Meng de amandelspijs met het andere ei en 1 el koude boter. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvorm dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van 3 cm. Verdeel de amandelspijs op de bodem van de taart.
Leg de repen rabarber in een zigzag-patroon op de amandelspijs. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past.
Bak de taart ca. 35 min. in de voorverwarmde oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Serveer de taart lauwwarm of koud.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g patenttarwebloem
50 g kristalsuiker
2 middelgrote scharreleieren
155 g ongezouten roomboter
1 el water
600 g rabarber
150 g amandelspijs
Dit heb je nodig
vershoudfolie
taartvorm (Ø 28 cm)
bakpapier