Rabarbertaartjes
Extra leuk aan dit nagerecht: ieder krijgt z'n eigen taartje.
Aan de slag
Laat het deeg ca. 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de rabarber en snijd in gelijke stukjes. Verwarm in een ruime pan een klein bodempje water met suiker, vanillesuiker, citroensap en rabarber. Kook de stukjes gaar. Laat de rabarber boven de kom uitlekken.
Vet de vormpjes in en bekleed met deeg, snijd het overtollig deeg weg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Verhit in een pannetje 1dl kookvocht van de rabarber. Roer het aardappelzetmeel los met het water en roer door het rabarbervocht. Laat ca. 1 min. koken en bonden. Verdeel de rabarber over de vormpjes. Schenk het gebonden sap erover. Bak de taartjes in het midden van de oven ca. 25 gaar.
Rabarbertaartjes
Extra leuk aan dit nagerecht: ieder krijgt z'n eigen taartje.
nagerecht
null personen
185 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Laat het deeg ca. 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de rabarber en snijd in gelijke stukjes. Verwarm in een ruime pan een klein bodempje water met suiker, vanillesuiker, citroensap en rabarber. Kook de stukjes gaar. Laat de rabarber boven de kom uitlekken.
Vet de vormpjes in en bekleed met deeg, snijd het overtollig deeg weg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Verhit in een pannetje 1dl kookvocht van de rabarber. Roer het aardappelzetmeel los met het water en roer door het rabarbervocht. Laat ca. 1 min. koken en bonden. Verdeel de rabarber over de vormpjes. Schenk het gebonden sap erover. Bak de taartjes in het midden van de oven ca. 25 gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 stuks diepvries quiche bladerdeeg
400 g verse rabarbers
50 g kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl citroensap
1 tl boter om in te vetten
1 tl aardappelzetmeel
2 el paneermeel
1 tl water
Dit heb je nodig
kleine, lage taartvormpjes