Flan van peer
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien. Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Flan van peer
nagerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C . Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen. Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken. Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt. Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Springvorm uit oven nemen. Ovengrill voorverwarmen. 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien. Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren. Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g roomboter
150 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
200 g bloem
3 eieren
2 peren
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
springvorm doorsnede ca. 23 cm