Lentestamppot met venkel en vegan chipolata worstjes
bewaar
bewaar

Lentestamppot met venkel en vegan chipolata worstjes

We stampen lekker door in 't voorjaar met deze gezonde lente stamppot!

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. 

Snijd de onderkant en de stelen van de venkel. Snijd de knollen in de lengte in 4 parten en snijd de parten in reepjes van ca. een ½ cm dik. Snijd de preien in ringen, was ze en laat uitlekken.

Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de venkel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de prei en 75 ml melk (per 4 personen) toe en stoof nog 5 min. mee met de deksel op de pan.

Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de vega chipolata worstjes ca. 8 min. op middelhoog vuur.

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Verwarm de rest van de melk in een steelpan en voeg toe aan de hete aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep de venkel en prei erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveer de stamppot met de vega chipolata worstjes en garneer met de tuinkers.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lentestamppot met venkel en vegan chipolata worstjes

We stampen lekker door in 't voorjaar met deze gezonde lente stamppot!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig