Lentestamppot
Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas.
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit. Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek. Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.
Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht. Roer de tuinerwten erdoor en serveer.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Lentestamppot
Stamppot slank? Deze zeker! Met heel veel groenten, spekjes en romige kaas.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op middelhoog vuur in 6 min. uit.
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op. Draai het vuur uit. Snijd ondertussen de spinazie grof en bak in delen kort mee met het spek. Voeg het spinazie-spekmengsel en de andijvie toe en laat 4 min. staan.
Kook ondertussen de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Voeg de hüttenkäse toe aan de aardappelen en stamp alles door elkaar. Maak smeuïger met wat kookvocht. Roer de tuinerwten erdoor en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
200 g magere gerookte spekreepjes
300 g verse spinazie
400 g gesneden andijvie
200 g diepvries tuinerwten
200 g koelverse hüttenkäse kaas
Dit heb je nodig
pureestamper