Ananascake met roomkaasfrosting
Je bakt deze ananascake met een alternatief voor suiker en hij smaakt net zo zoet. Lekker met roomkaasfrosting!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de ingevette tulbandvorm met wat bakmeel. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers 1 vrucht uit. Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het sap op en snijd de stukjes wat fijner.
Klop met een mixer de boter, de helft van de zoetstof, de helft van het vanille-extract, 2 el ananassap, een ½ el limoenrasp en het zout tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef de rest van het bakmeel boven de kom en spatel samen met de ananasstukjes erdoor.
Schep het beslag in de tulbandvorm, strijk glad en bak in ca. 55 min. gaar. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en haal daarna voorzichtig eruit. Laat in 2 uur volledig afkoelen.
Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 1-2 el limoensap, een ½ el limoenrasp, de rest van de zoetstof en van het vanille-extract. Verdeel de roomkaasfrosting over de cake en garneer met de rest van het limoenrasp.
Ananascake met roomkaasfrosting
Je bakt deze ananascake met een alternatief voor suiker en hij smaakt net zo zoet. Lekker met roomkaasfrosting!
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
130 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de ingevette tulbandvorm met wat bakmeel. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers 1 vrucht uit. Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het sap op en snijd de stukjes wat fijner.
Klop met een mixer de boter, de helft van de zoetstof, de helft van het vanille-extract, 2 el ananassap, een ½ el limoenrasp en het zout tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef de rest van het bakmeel boven de kom en spatel samen met de ananasstukjes erdoor.
Schep het beslag in de tulbandvorm, strijk glad en bak in ca. 55 min. gaar. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en haal daarna voorzichtig eruit. Laat in 2 uur volledig afkoelen.
Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 1-2 el limoensap, een ½ el limoenrasp, de rest van de zoetstof en van het vanille-extract. Verdeel de roomkaasfrosting over de cake en garneer met de rest van het limoenrasp.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 limoenen
454 g ananasstukjes op eigen sap
250 g ongezouten roomboter
150 g green crunchy zoetstof
2 tl vanille-extract
½ tl zout
5 witte scharreleieren
275 g zelfrijzend bakmeel
200 g zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
tulbandvorm (1,5 liter, ingevet)
sateprikker