Blondies met speculoos
bewaar
bewaar

Blondies met speculoos

Een brownie gemaakt van witte chocolade? Dat is een blondie! Deze heerlijke traktatie bevat ook nog eens speculooskoekjes.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de witte chocolade grof. Breek ¾ van de speculooskoekjes in grove stukken en hak de rest van de koekjes tot fijn kruim.

Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Doe ondertussen de basterdsuiker, ⅔ van het vanille-extract en de eieren in een mengkom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al kloppend de gesmolten boter erbij.

Zeef de bloem boven de kom en meng met een spatel samen met de bakpoeder, ⅔ van de kaneel en het zout door het beslag. Meng de chocola en stukken speculoos erdoor.

Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bak ca. 30 min. in de oven gaar, laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop ondertussen de zuivelspread met de poedersuiker, de rest van de boter, de rest van het vanille-extract en de rest van de kaneel luchtig met een mixer. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde blondies met het zuivelspreadmengsel, bestrooi de randen met de speculooskruim en snijd in 16 stukken (per 16 stuks).

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Blondies met speculoos

Een brownie gemaakt van witte chocolade? Dat is een blondie! Deze heerlijke traktatie bevat ook nog eens speculooskoekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig