Blondies met speculoos
Een brownie gemaakt van witte chocolade? Dat is een blondie! Deze heerlijke traktatie bevat ook nog eens speculooskoekjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de witte chocolade grof. Breek ¾ van de speculooskoekjes in grove stukken en hak de rest van de koekjes tot fijn kruim.
Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Doe ondertussen de basterdsuiker, ⅔ van het vanille-extract en de eieren in een mengkom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al kloppend de gesmolten boter erbij.
Zeef de bloem boven de kom en meng met een spatel samen met de bakpoeder, ⅔ van de kaneel en het zout door het beslag. Meng de chocola en stukken speculoos erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bak ca. 30 min. in de oven gaar, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen de zuivelspread met de poedersuiker, de rest van de boter, de rest van het vanille-extract en de rest van de kaneel luchtig met een mixer. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde blondies met het zuivelspreadmengsel, bestrooi de randen met de speculooskruim en snijd in 16 stukken (per 16 stuks).
Blondies met speculoos
Een brownie gemaakt van witte chocolade? Dat is een blondie! Deze heerlijke traktatie bevat ook nog eens speculooskoekjes.
null porties
245 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de witte chocolade grof. Breek ¾ van de speculooskoekjes in grove stukken en hak de rest van de koekjes tot fijn kruim.
Smelt ¾ van de roomboter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Doe ondertussen de basterdsuiker, ⅔ van het vanille-extract en de eieren in een mengkom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al kloppend de gesmolten boter erbij.
Zeef de bloem boven de kom en meng met een spatel samen met de bakpoeder, ⅔ van de kaneel en het zout door het beslag. Meng de chocola en stukken speculoos erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel het mengsel erover en strijk glad. Bak ca. 30 min. in de oven gaar, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop ondertussen de zuivelspread met de poedersuiker, de rest van de boter, de rest van het vanille-extract en de rest van de kaneel luchtig met een mixer. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde blondies met het zuivelspreadmengsel, bestrooi de randen met de speculooskruim en snijd in 16 stukken (per 16 stuks).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g witte chocolade
100 g speculoos
200 g ongezouten roomboter
100 g lichte basterdsuiker
1½ tl vanille-extract
2 witte scharreleieren
150 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
1½ tl gemalen kaneel
½ tl zout
100 g zuivelspread naturel
25 g poedersuiker
Dit heb je nodig
handmixer
bakpapier