Zalmpakketjes met groene asperges
Deze zalmpakketjes gaan enorm goed met asperges en zachte olijfolie met een pittige smaak!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in de breedte doormidden. Laat de kappertjes uitlekken. Snijd de dille en peterselie fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Verwijder de huid van de zalm en snijd de filet in 4 gelijke delen (per 4 personen). Verdeel de asperges en kappertjes over 4 vellen bakpapier. Leg de zalmfilets erop, besprenkel met de helft van de citroendressing en bestrooi met de dille. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 20-25 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee. Giet af, stamp tot een smeuïge puree en roer de peterselie, de rest van de citroendressing, peper en eventueel zout erdoor.
Laat de zalmpakketjes 5 min. in het bakpapier rusten. Verdeel de puree over borden en verdeel de asperges, kappertjes en zalm met de dressing uit het pakketje erover.
Zalmpakketjes met groene asperges
Deze zalmpakketjes gaan enorm goed met asperges en zachte olijfolie met een pittige smaak!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in de breedte doormidden. Laat de kappertjes uitlekken. Snijd de dille en peterselie fijn.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroensap en -rasp, de olie, peper en eventueel zout tot een dressing.
Verwijder de huid van de zalm en snijd de filet in 4 gelijke delen (per 4 personen). Verdeel de asperges en kappertjes over 4 vellen bakpapier. Leg de zalmfilets erop, besprenkel met de helft van de citroendressing en bestrooi met de dille. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 20-25 min. in het midden van de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee. Giet af, stamp tot een smeuïge puree en roer de peterselie, de rest van de citroendressing, peper en eventueel zout erdoor.
Laat de zalmpakketjes 5 min. in het bakpapier rusten. Verdeel de puree over borden en verdeel de asperges, kappertjes en zalm met de dressing uit het pakketje erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse groene asperges
20 g kappertjes
5 g verse dille
15 g verse peterselie
1 citroen
4 el extra vierge olijfolie
500 g verse zalmfilets op de huid
4 el water
1 kg iets kruimige aardappel
300 g diepvries tuinerwten
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper