Zalmpakketjes met broccolistamp
bewaar
bewaar

Zalmpakketjes met broccolistamp

De zalm krijgt pit door de pepermarinade. Lekker met de crunchy noten.

10 min. bereiden / 12 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd twee derde van de dille fijn en meng met de olie en de flavour pot. Bestrijk de zalm rondom met het mengsel. Leg elk stuk zalm op een vel aluminiumfolie en vouw als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg op een rooster en bak ca. 12 min. in de oven.

Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in water met zout. Giet af (maar vang een kopje kookvocht op) en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.

Meng de puree met de broccoli en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht toe als de puree te droog is. Verdeel de stamp over diepe borden en leg de zalm erop. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de dille.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalmpakketjes met broccolistamp

De zalm krijgt pit door de pepermarinade. Lekker met de crunchy noten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig