Zalmpakketjes met broccolistamp
De zalm krijgt pit door de pepermarinade. Lekker met de crunchy noten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd twee derde van de dille fijn en meng met de olie en de flavour pot. Bestrijk de zalm rondom met het mengsel. Leg elk stuk zalm op een vel aluminiumfolie en vouw als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg op een rooster en bak ca. 12 min. in de oven.
Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in water met zout. Giet af (maar vang een kopje kookvocht op) en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Meng de puree met de broccoli en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht toe als de puree te droog is. Verdeel de stamp over diepe borden en leg de zalm erop. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de dille.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Zalmpakketjes met broccolistamp
De zalm krijgt pit door de pepermarinade. Lekker met de crunchy noten.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
10 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd twee derde van de dille fijn en meng met de olie en de flavour pot. Bestrijk de zalm rondom met het mengsel. Leg elk stuk zalm op een vel aluminiumfolie en vouw als een pakketje dicht. Zorg dat er geen lucht kan ontsnappen. Leg op een rooster en bak ca. 12 min. in de oven.
Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 min. in water met zout. Giet af (maar vang een kopje kookvocht op) en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Meng de puree met de broccoli en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht toe als de puree te droog is. Verdeel de stamp over diepe borden en leg de zalm erop. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de dille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse dille
2 el arachideolie
1 Knorr Flavour Pot 3 pepers
4 zalmfilets op de huid
600 g koelverse broccoliroosjes
900 g verse aardappelpuree
50 g hazelnoten
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
magnetron