Risotto al formaggio met groene asperges
bewaar
bewaar

Risotto al formaggio met groene asperges

Zet de zomer op tafel met maar 5 ingrediënten. Met deze frisse risotto al formaggio met groene asperges breekt de zon overal door.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan met het water aan de kook. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten 3 min. Schep op een bord en laat afkoelen. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de asperges 2 min. op hoog vuur.

Voeg de risotto toe aan het kokende water en kook in 15 min. al roerend gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinerwten toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de risotto over diepe borden en schep de gebakken asperges erop. Bestrooi met het citroenrasp en de pijnboompitten.

variatietipVervang de geroosterde pijnboompitten door krokant gebakken spekreepjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Risotto al formaggio met groene asperges

Zet de zomer op tafel met maar 5 ingrediënten. Met deze frisse risotto al formaggio met groene asperges breekt de zon overal door.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig