Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden
Aan de slag
Verwijder eventuele losse schrubben van de zalmhuid met de botte kant van een mes. Besprenkel de vis met het citroensap en maal er grof peper boven.
Houd 2 takjes van de dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng met elkaar. Druk de zalmfilets rondom, behalve op de huidzijde, stevig in de kruidenmix, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn. Laat de zalm nog 10 min. op kamertemperatuur komen.
Roer de rest van de kruidenmix met de citroensap door de helft van de olijfolie. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer in de lengte. Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 min. beetgaar. Kook de krieltjes met de 2 apartgehouden dilletakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets op de huidzijde in de pan en dek losjes met aluminiumfolie af. Laat de zalm op laag vuur in 8-10 min. nèt gaar worden. Maal zout erboven.
Neem de asperges met schuimspaan uit de pan en verdeel over warme borden. Bestrooi met zout en schep de kruidendressing erover. Leg de zalm voorzichtig op de asperges. Giet de krieltjes af en leg naast de zalm op het bord.
Op de huid gebakken zalm met tuinkruiden
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder eventuele losse schrubben van de zalmhuid met de botte kant van een mes. Besprenkel de vis met het citroensap en maal er grof peper boven.
Houd 2 takjes van de dille apart, snijd de rest van de kruiden zeer fijn en meng met elkaar. Druk de zalmfilets rondom, behalve op de huidzijde, stevig in de kruidenmix, zodat ze geheel met kruiden bedekt zijn. Laat de zalm nog 10 min. op kamertemperatuur komen.
Roer de rest van de kruidenmix met de citroensap door de helft van de olijfolie. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer in de lengte. Kook de asperges in een hapjespan in water met zout in 10 min. beetgaar. Kook de krieltjes met de 2 apartgehouden dilletakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets op de huidzijde in de pan en dek losjes met aluminiumfolie af. Laat de zalm op laag vuur in 8-10 min. nèt gaar worden. Maal zout erboven.
Neem de asperges met schuimspaan uit de pan en verdeel over warme borden. Bestrooi met zout en schep de kruidendressing erover. Leg de zalm voorzichtig op de asperges. Giet de krieltjes af en leg naast de zalm op het bord.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zalmfilets op de huid
3 el citroensap
15 g verse dille
15 g verse peterselie
13 g verse bieslook
4 el traditionele olijfolie
500 g verse groene asperges
450 g voorgekookte krieltjes