Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
Beweeg de vis niet, zo bak je de huid lekker knapperig.
Aan de slag
Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 min. net gaar. Doe ondertussen de peterselie en de bieslook met de azijn en de extra vierge olijfolie in een hoge beker of het bakje van de staafmixer. Pureer met de staafmixer. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng de krieltjes met de kruidenvinaigrette en salade-ui.
Kook de bospeen in 10 min. beetgaar. Snijd de citroen in partjes. Snijd de zalm met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Dep beide kanten van de vis droog met keukenpapier. Bestrijk met het bakkwastje aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi de visfilet aan beide kanten met peper.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de filet met de huidkant in de pan. Beweeg de vis niet, zo komt de huid niet in contact met uitlopend vocht en wordt hij lekker knapperig. Draai de zalm na 2 min. voorzichtig om met een spatel. Bak nog 1 min. aan de andere kant, totdat de zalm vanbinnen rosé is.
Serveer de zalm met de huidkant boven bij de aardappelsalade, bospeen en een partje citroen.
Zalmfilet op de huid met lauwwarme krieltjessalade
Beweeg de vis niet, zo bak je de huid lekker knapperig.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Was de krieltjes, halveer ze en kook ze in 10 min. net gaar. Doe ondertussen de peterselie en de bieslook met de azijn en de extra vierge olijfolie in een hoge beker of het bakje van de staafmixer. Pureer met de staafmixer. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringetjes. Meng de krieltjes met de kruidenvinaigrette en salade-ui.
Kook de bospeen in 10 min. beetgaar. Snijd de citroen in partjes. Snijd de zalm met een scherp mes in 4 gelijke stukken. Dep beide kanten van de vis droog met keukenpapier. Bestrijk met het bakkwastje aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi de visfilet aan beide kanten met peper.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op hoog vuur. Leg de filet met de huidkant in de pan. Beweeg de vis niet, zo komt de huid niet in contact met uitlopend vocht en wordt hij lekker knapperig. Draai de zalm na 2 min. voorzichtig om met een spatel. Bak nog 1 min. aan de andere kant, totdat de zalm vanbinnen rosé is.
Serveer de zalm met de huidkant boven bij de aardappelsalade, bospeen en een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
15 g verse platte peterselie
25 g verse bieslook
1 el wittewijnazijn
3 el extra vierge olijfolie
1 bosje salade-ui
600 g geschilde bospenen
1 citroen
300 g zalmfilets op de huid
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer
bakkwastje