Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree
Wat deze zalmpakketjes zo lekker maakt? In de oven behoudt de vis al zijn smaak, net zoals de prei die heerlijk zoet en zacht wordt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de zalm. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee.
Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken. Was en droog de prei. Verdeel de prei over 4 stukken aluminiumfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met de kerrie en peper. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 10-12 min. in het midden van de oven.
Giet de aardappelen en erwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de prei-zalmpakketjes met het vocht uit de pakketjes bij de tuinerwtenpuree.
Zalmpakketjes uit de oven met tuinerwtenpuree
Wat deze zalmpakketjes zo lekker maakt? In de oven behoudt de vis al zijn smaak, net zoals de prei die heerlijk zoet en zacht wordt.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de zalm. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste 3 min. mee.
Halveer ondertussen de preien in de lengte en snijd in 4 gelijke stukken. Was en droog de prei. Verdeel de prei over 4 stukken aluminiumfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met de kerrie en peper. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 10-12 min. in het midden van de oven.
Giet de aardappelen en erwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de prei-zalmpakketjes met het vocht uit de pakketjes bij de tuinerwtenpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 diepvries wilde zalmfilets
1 kg kruimige aardappel
450 g diepvries tuinerwten
2 preien
1 tl kerriepoeder
4 el water
Dit heb je nodig
pureestamper