Samosa uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de tuinerwten. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor.
Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog extra cirkels deeg van. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
Samosa uit de oven
bijgerecht
null porties
120 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de tuinerwten. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in een bodempje water met de deksel op de pan in 10-15 minuten gaar. Prak de aardappels grof en roer de curry pasta en de tuinerwten erdoor.
Snijd de plakjes deeg in cirkels door er een glas op te plaatsen en het deeg eromheen weg te snijden. Rol de restjes deeg uit en maak er nog extra cirkels deeg van. Schep midden op elk plakje deeg een lepel van het aardappelmengsel. Vouw de cirkels dubbel en duw het deeg goed dicht. Leg de pakketjes op de ingevette bakplaat, bestrijk ze dun met olie. Bak de samosa's in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kruimige aardappelen
25 g diepvries tuinerwten
1 el milde Indiase currypasta
10 plakjes deeg voor hartige taart
2 el traditionele olijfolie