Tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan
Deze tagliatelle met gegrilde courgette, worst en parmezaan is een mooie combinatie van het lekkers dat Italië te bieden heeft.
Aan de slag
Laat de olijven uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de olijven grof met het santokumes. Je kunt dit mes deze hele stap blijven gebruiken. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 1 cm. Snipper de rode uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van 1 takje rozemarijn (per 4 personen) uit het bakje Italiaanse kruiden fijn. Snijd de blaadjes van de salie en de oregano fijn. De tijm wordt niet gebruikt. Bestrijk de plakken courgette met het bakkwastje licht met de opgevangen olijfolie. Verhit de grillpan op hoog vuur.
Gril de plakken courgette in delen in ca. 4 min. gaar, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege. Verhit ondertussen 2 el opgevangen olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 5 min. Snijd met het vleesmes de velletjes van de worstjes open, zodat je het worstvlees eruit kunt halen. Breek de worst in grove stukken. Voeg de worst en knoflook toe aan de pan en bak omscheppend 3 min. mee. Blus af met de wijn, laat 30 sec. op hoog vuur verdampen en zet het vuur laag. Roer de kruiden en olijven erdoor. Laat het mengsel 10 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Schep de tagliatelle en de gegrilde courgette met een scheutje kookvocht door het worstmengsel. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp. Breng het gerecht op smaak met de helft van de Parmezaanse kaas, peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Tagliatelle met gegrilde courgette, worst en Parmezaan
Deze tagliatelle met gegrilde courgette, worst en parmezaan is een mooie combinatie van het lekkers dat Italië te bieden heeft.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de olijven uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de olijven grof met het santokumes. Je kunt dit mes deze hele stap blijven gebruiken. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van ca. 1 cm. Snipper de rode uien en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van 1 takje rozemarijn (per 4 personen) uit het bakje Italiaanse kruiden fijn. Snijd de blaadjes van de salie en de oregano fijn. De tijm wordt niet gebruikt. Bestrijk de plakken courgette met het bakkwastje licht met de opgevangen olijfolie. Verhit de grillpan op hoog vuur.
Gril de plakken courgette in delen in ca. 4 min. gaar, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege. Verhit ondertussen 2 el opgevangen olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 5 min. Snijd met het vleesmes de velletjes van de worstjes open, zodat je het worstvlees eruit kunt halen. Breek de worst in grove stukken. Voeg de worst en knoflook toe aan de pan en bak omscheppend 3 min. mee. Blus af met de wijn, laat 30 sec. op hoog vuur verdampen en zet het vuur laag. Roer de kruiden en olijven erdoor. Laat het mengsel 10 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar bewaar een kopje kookvocht. Schep de tagliatelle en de gegrilde courgette met een scheutje kookvocht door het worstmengsel. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp. Breng het gerecht op smaak met de helft van de Parmezaanse kaas, peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
135 g Taggia olijven
2 courgettes
2 rode uien
1 teen knoflook
20 g verse Italiaanse kruiden
2 runderbraadworsten
100 ml witte wijn
400 g tagliatelle
75 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
grillpan
vleesmes
fijne rasp