Noedels met sticky sriracha-aubergine, cashewnoten en garnalen
Sticky + sriracha = gouden combi. Dat bewijzen deze noedels met aubergine. Moet je zien! En daarna proeven.
Aan de slag
Pers de tenen knoflook boven een kommetje. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Halveer de vrucht, pers uit en voeg het sap toe aan de knoflook. Meng met de sriracha, sojasaus, suiker en ¾ van het water tot een marinade. Hou apart.
Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 20 min. op middelhoog vuur bruin en zacht. Doe na 5 min. de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Schil de winterpeen met de dunschiller in dunne linten. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 2 min. op hoog vuur. Voeg de noedels, wortellinten en ⅓ van de apart gehouden marinade toe. Roer op laag vuur door elkaar tot de noedels de saus deels opgenomen hebben. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de maizena met de rest van het water en roer glad. Voeg toe aan de rest van de marinade en meng goed. Voeg toe aan de aubergine en roerbak nog 1 min. op laag vuur tot je een dikke saus hebt. Hak de cashewnoten en koriander grof. Serveer de noedels met garnalen in diepe borden. Garneer met de aubergine, koriander en cashewnoten.
Noedels met sticky sriracha-aubergine, cashewnoten en garnalen
Sticky + sriracha = gouden combi. Dat bewijzen deze noedels met aubergine. Moet je zien! En daarna proeven.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Pers de tenen knoflook boven een kommetje. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Halveer de vrucht, pers uit en voeg het sap toe aan de knoflook. Meng met de sriracha, sojasaus, suiker en ¾ van het water tot een marinade. Hou apart.
Snijd de aubergines in blokjes van 3 cm. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 20 min. op middelhoog vuur bruin en zacht. Doe na 5 min. de deksel op de pan. Schep regelmatig om.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Schil de winterpeen met de dunschiller in dunne linten. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 2 min. op hoog vuur. Voeg de noedels, wortellinten en ⅓ van de apart gehouden marinade toe. Roer op laag vuur door elkaar tot de noedels de saus deels opgenomen hebben. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de maizena met de rest van het water en roer glad. Voeg toe aan de rest van de marinade en meng goed. Voeg toe aan de aubergine en roerbak nog 1 min. op laag vuur tot je een dikke saus hebt. Hak de cashewnoten en koriander grof. Serveer de noedels met garnalen in diepe borden. Garneer met de aubergine, koriander en cashewnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 sinaasappel
2½ el sriracha
3 el sojasaus
3 el lichtbruine basterdsuiker
4 el water
3 aubergines
4 el milde olijfolie
200 g volkorennoedels
100 g winterpenen
200 g gekookte en gepelde garnalen
1 el maizena
30 g gezouten cashewnoten
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
dunschiller