Noedels met gehakt, groenten en cashewnoten
Vandaag op het menu: budget-friendly noedels met gehakt, groenten en cashewnoten!
Aan de slag
Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af onder koud stromend water en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje.
Verhit ondertussen op hoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
Snijd de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de sriracha en sojasaus toe en bak nog 2 min. Voeg in delen ¾ van de spinazie toe en laat slinken.
Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Schep de noedels om met de rest van de spinazie, het limoenrasp en-sap. Verdeel over een schaal en verdeel het vlees-spinazie-mengsel en de tuinbonen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de fijngesneden munt en cashewnoten en serveer met de limoenpartjes.
Noedels met gehakt, groenten en cashewnoten
Vandaag op het menu: budget-friendly noedels met gehakt, groenten en cashewnoten!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af onder koud stromend water en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje.
Verhit ondertussen op hoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
Snijd de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de sriracha en sojasaus toe en bak nog 2 min. Voeg in delen ¾ van de spinazie toe en laat slinken.
Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
Schep de noedels om met de rest van de spinazie, het limoenrasp en-sap. Verdeel over een schaal en verdeel het vlees-spinazie-mengsel en de tuinbonen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de fijngesneden munt en cashewnoten en serveer met de limoenpartjes.
variatietip:
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g diepvries fijne tuinbonen
30 g ongezouten cashewnoten
2 tenen knoflook
300 g rundergehakt
1 el sriracha
3 el Japanse sojasaus
400 g verse spinazie
250 g mihoen
5 g verse munt
1 limoen