Frittata met pompoen en salie
Met zo'n makkelijke frittata heeft meteen het hele gezin een gezonde lunch om mee te nemen. Zowel koud als warm lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de blaadjes salie fijn. Meng in de ovenschaal de pompoenblokjes, ui en ¾ van de salie met de olie. Rooster de groenten in het midden van de oven ca. 20 min.
Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze onder de pompoen in ca. 10 min. knapperig.
Haal de pompoen en walnoten uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Klop de eieren los met de ricotta en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Hak de walnoten grof en meng ze door het ei-ricottamengsel. Schenk het eimengsel over de geroosterde pompoen en ui. Bak 15-20 min. in het midden van de oven, tot het ei net is gestold en de frittata bruin is aan de randjes.
Haal de frittata uit de oven, laat 5 min. afkoelen en bestrooi hem met de rest van de salie. Snijd in 4 stukken.
Frittata met pompoen en salie
Met zo'n makkelijke frittata heeft meteen het hele gezin een gezonde lunch om mee te nemen. Zowel koud als warm lekker.
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de blaadjes salie fijn. Meng in de ovenschaal de pompoenblokjes, ui en ¾ van de salie met de olie. Rooster de groenten in het midden van de oven ca. 20 min.
Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze onder de pompoen in ca. 10 min. knapperig.
Haal de pompoen en walnoten uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Klop de eieren los met de ricotta en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Hak de walnoten grof en meng ze door het ei-ricottamengsel. Schenk het eimengsel over de geroosterde pompoen en ui. Bak 15-20 min. in het midden van de oven, tot het ei net is gestold en de frittata bruin is aan de randjes.
Haal de frittata uit de oven, laat 5 min. afkoelen en bestrooi hem met de rest van de salie. Snijd in 4 stukken.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
7½ g verse salie
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
2 el milde olijfolie
75 g walnoten
6 middelgrote eieren
250 g ricotta