Frittata met pompoen en salie
bewaar
bewaar

Frittata met pompoen en salie

Met zo'n makkelijke frittata heeft meteen het hele gezin een gezonde lunch om mee te nemen. Zowel koud als warm lekker.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in dunne, halve ringen. Snijd de blaadjes salie fijn. Meng in de ovenschaal de pompoenblokjes, ui en ¾ van de salie met de olie. Rooster de groenten in het midden van de oven ca. 20 min.

Verdeel de walnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze onder de pompoen in ca. 10 min. knapperig.

Haal de pompoen en walnoten uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Klop de eieren los met de ricotta en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Hak de walnoten grof en meng ze door het ei-ricottamengsel. Schenk het eimengsel over de geroosterde pompoen en ui. Bak 15-20 min. in het midden van de oven, tot het ei net is gestold en de frittata bruin is aan de randjes.

Haal de frittata uit de oven, laat 5 min. afkoelen en bestrooi hem met de rest van de salie. Snijd in 4 stukken.

algemeenEet warm of koud. Lekker met een spinaziesalade.
bewaartipJe kunt de frittata t/m stap 4 tot 2 dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frittata met pompoen en salie

Met zo'n makkelijke frittata heeft meteen het hele gezin een gezonde lunch om mee te nemen. Zowel koud als warm lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig