Pompoensoep met salie en spek
Boordevol groente en budgetvriendelijk. Deze pompoensoep heeft het allemaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de preien in ringen en spoel onder koud stromend water.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg 1 liter kokend water (per 4 personen) toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
Snijd ondertussen de salieblaadjes in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5-6 min. tot bruin en knapperig. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe, schep even om en neem de pan van het vuur.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de ricotta en de kruidige spekjes erover. Serveer met de broodjes.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoensoep met salie en spek
Boordevol groente en budgetvriendelijk. Deze pompoensoep heeft het allemaal.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de preien in ringen en spoel onder koud stromend water.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 min. Voeg 1 liter kokend water (per 4 personen) toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken.
Snijd ondertussen de salieblaadjes in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5-6 min. tot bruin en knapperig. Snijd de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de pan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan en fruit hierin de salie en knoflook. Voeg de spekjes weer toe, schep even om en neem de pan van het vuur.
Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de ricotta en de kruidige spekjes erover. Serveer met de broodjes.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 afbakkaiserbroodjes
1 flespompoen
2 verse preien
2 el milde olijfolie
1 l kokend water
1 kippenbouillonblokje
4 takjes verse salie
100 g gerookte spekreepjes
1 teen knoflook
50 g ricotta
Dit heb je nodig
Staafmixer