Gezonde geroosterde-pompoensoep
Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder. Extra lekker: alle ingrediënten staan in de Schijf van Vijf en dat maakt deze soep ook nog eens gezond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in kwarten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd 1 helft in halve ringetjes. Bewaar de andere helft.
Schil de peen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 5 cm.
Verdeel de ui, ⅔ van de knoflook, de gesneden rode peper en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de walnoten grof. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Maak ondertussen de gremolata: snijd de peterselie en de rest van de knoflook en van de rode peper zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen. Meng de peterselie, knoflook en rode peper met het citroenrasp en breng op smaak met peper. Snijd de citroen in parten.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg het water toe en pureer alles glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de gremolata en walnoten. Serveer de broodjes en partjes citroen apart erbij.
Gezonde geroosterde-pompoensoep
Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder. Extra lekker: alle ingrediënten staan in de Schijf van Vijf en dat maakt deze soep ook nog eens gezond.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in kwarten. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd 1 helft in halve ringetjes. Bewaar de andere helft.
Schil de peen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Laat de schil zitten. Snijd het vruchtvlees in stukken van 5 cm.
Verdeel de ui, ⅔ van de knoflook, de gesneden rode peper en pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Hak ondertussen de walnoten grof. Rooster in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Maak ondertussen de gremolata: snijd de peterselie en de rest van de knoflook en van de rode peper zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen. Meng de peterselie, knoflook en rode peper met het citroenrasp en breng op smaak met peper. Snijd de citroen in parten.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Voeg het water toe en pureer alles glad met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de gremolata en walnoten. Serveer de broodjes en partjes citroen apart erbij.
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 rode peper
200 g winterpenen
1 kg flespompoen
3 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
80 g ongebrande walnoten
20 g verse platte peterselie
1 citroen
1 l kokend water
4 verse bruine pistolets
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer