Gezonde muffins met appel, kaneel en bosbessen
Gezond bakken met de kids? Kies voor deze onweerstaanbare muffins met appel, kaneel en bessen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appel, snijd hem in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes van 1 cm. Hak de walnoten grof. Maal de havermout in het hakmolentje van de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijn meel.
Klop met een garde de eieren, olie en appelmoes door elkaar. Voeg de kaneel, blokjes appel, walnoten, het amandelmeel, havermeel en de bakpoeder toe aan het eimengsel. Schep met een spatel om tot alles net gemengd is.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen de blauwe bessen met de helft van het water in een (steel)pan op middelhoog vuur aan de kook. Plet de bessen iets met een houten (pol)lepel tegen de zijkant van de pan. Roer de maizena los met de rest van het water. Roer het maizenapapje door de blauwe bessen, meng goed en zet het vuur uit. Laat 10 min. afkoelen.
Serveer de muffins met de cottagecheese en blauwe-bessencompote erop of erbij.
Gezonde muffins met appel, kaneel en bosbessen
Instructievideo - 01:09 min.
Gezonde muffins met appel, kaneel en bosbessen
Gezond bakken met de kids? Kies voor deze onweerstaanbare muffins met appel, kaneel en bessen.
null porties
210 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appel, snijd hem in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes van 1 cm. Hak de walnoten grof. Maal de havermout in het hakmolentje van de staafmixer of in de keukenmachine tot een fijn meel.
Klop met een garde de eieren, olie en appelmoes door elkaar. Voeg de kaneel, blokjes appel, walnoten, het amandelmeel, havermeel en de bakpoeder toe aan het eimengsel. Schep met een spatel om tot alles net gemengd is.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen de blauwe bessen met de helft van het water in een (steel)pan op middelhoog vuur aan de kook. Plet de bessen iets met een houten (pol)lepel tegen de zijkant van de pan. Roer de maizena los met de rest van het water. Roer het maizenapapje door de blauwe bessen, meng goed en zet het vuur uit. Laat 10 min. afkoelen.
Serveer de muffins met de cottagecheese en blauwe-bessencompote erop of erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Elstar appel
75 g ongebrande en ongezouten walnoten
100 g fijne havermout
2 witte scharreleieren
50 ml zonnebloemolie
250 g appelmoes 0%
1 tl gemalen kaneel
100 g amandelmeel
3 tl bakpoeder
125 g diepvries blauwe bessen
2 el water
1 el maizena
100 g cottagecheese
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)