Gezonde carrotcake muffins
Back 2 school met deze mini worteltaartjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren in een ruime mengkom met een handmixer heel schuimig. Voeg de olie en appelmoes toe en klop tot het gemengd is.
Rasp de peen met een grove rasp. Boen de mandarijn schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Hak de walnoten grof. Voeg de geraspte peen, mandarijnschil en 2 el -sap, het amandelmeel, de walnoten, bakpoeder en kaneel toe aan het eiermengsel. Schep met een spatel om tot alles net gemengd is.
Schep het beslag met een eetlepel in de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Gezonde carrotcakemuffins
Instructievideo - 00:28 min.
Gezonde carrotcake muffins
Back 2 school met deze mini worteltaartjes.
null porties
220 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren in een ruime mengkom met een handmixer heel schuimig. Voeg de olie en appelmoes toe en klop tot het gemengd is.
Rasp de peen met een grove rasp. Boen de mandarijn schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Hak de walnoten grof. Voeg de geraspte peen, mandarijnschil en 2 el -sap, het amandelmeel, de walnoten, bakpoeder en kaneel toe aan het eiermengsel. Schep met een spatel om tot alles net gemengd is.
Schep het beslag met een eetlepel in de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven tot goudbruin en gaar. Laat 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
50 ml zonnebloemolie
250 g appelmoes 0%
160 g winterpeen
1 mandarijn
75 g ongezouten walnoten
200 g amandelmeel
3 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
handmixer
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes