Gezonde appeltaart
bewaar
bewaar

Gezonde appeltaart

Soms heb je gewoon zin in taart, maar dan het liefst wel eentje die gezond is. En laat dat deze gezonde appeltaart nou zijn.

45 min. bereiden / 40 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de helft van de dadels zo fijn mogelijk. Schil de appels en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel, kaneel en fijngesneden dadels.

Pureer de rest van de dadels met de staafmixer zo glad mogelijk. Meng het meel, ⅖ van de amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Voeg ½ van de kwark, de dadelpuree en ½ van het sinaasappelrasp toe en kneed er een samenhangend deeg van. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed. Voeg eventueel wat extra kwark toe als het deeg te droog is.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het uit met de deegroller tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed de bodem en zijkant van de quichevorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg.

Meng de appelmoes met de rest van het amandelmeel en verdeel het mengsel over de bodem van de taart. Giet eventueel wat van het vocht van de appelvulling af. Doe de appelvulling in de taartvorm en bak de appeltaart in ca. 40 min goudbruin.

Meng de rest van de kwark met de rest van het sinaasappelrasp en serveer bij de appeltaart.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde appeltaart

Soms heb je gewoon zin in taart, maar dan het liefst wel eentje die gezond is. En laat dat deze gezonde appeltaart nou zijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig