Gezonde appeltaart
Soms heb je gewoon zin in taart, maar dan het liefst wel eentje die gezond is. En laat dat deze gezonde appeltaart nou zijn.
Aan de slag
Snijd de helft van de dadels zo fijn mogelijk. Schil de appels en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel, kaneel en fijngesneden dadels.
Pureer de rest van de dadels met de staafmixer zo glad mogelijk. Meng het meel, ⅖ van de amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Voeg ½ van de kwark, de dadelpuree en ½ van het sinaasappelrasp toe en kneed er een samenhangend deeg van. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed. Voeg eventueel wat extra kwark toe als het deeg te droog is.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het uit met de deegroller tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed de bodem en zijkant van de quichevorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg.
Meng de appelmoes met de rest van het amandelmeel en verdeel het mengsel over de bodem van de taart. Giet eventueel wat van het vocht van de appelvulling af. Doe de appelvulling in de taartvorm en bak de appeltaart in ca. 40 min goudbruin.
Meng de rest van de kwark met de rest van het sinaasappelrasp en serveer bij de appeltaart.
Gezonde appeltaart
Soms heb je gewoon zin in taart, maar dan het liefst wel eentje die gezond is. En laat dat deze gezonde appeltaart nou zijn.
null porties
245 kcal
45 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de helft van de dadels zo fijn mogelijk. Schil de appels en snijd in blokjes van ca. een ½ cm. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng het sap met de appel, kaneel en fijngesneden dadels.
Pureer de rest van de dadels met de staafmixer zo glad mogelijk. Meng het meel, ⅖ van de amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Voeg ½ van de kwark, de dadelpuree en ½ van het sinaasappelrasp toe en kneed er een samenhangend deeg van. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen is het goed. Voeg eventueel wat extra kwark toe als het deeg te droog is.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg kort door en rol het uit met de deegroller tot een ronde lap van Ø 32 cm. Bekleed de bodem en zijkant van de quichevorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg.
Meng de appelmoes met de rest van het amandelmeel en verdeel het mengsel over de bodem van de taart. Giet eventueel wat van het vocht van de appelvulling af. Doe de appelvulling in de taartvorm en bak de appeltaart in ca. 40 min goudbruin.
Meng de rest van de kwark met de rest van het sinaasappelrasp en serveer bij de appeltaart.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g medjouldadels zonder pit
1 kg goudrenet-appel
1 sinaasappel
¼ tl gemalen kaneel
175 g volkorentarwemeel
125 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
200 g magere vanille kwark
1 el milde olijfolie
2 el appelmoes 0%
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
deegroller