Gezonde kaneelbroodjes
Healthy snacking wordt pas echt feest met deze gezonde kaneelbroodjes.
Aan de slag
Verwarm de melk in een steelpan ca. 1 minuut, laat de melk niet koken. Haal de pan van het vuur en meng er met een houten lepel 2el zuivelspread (per 12 stuks), ⅓ van de appelmoes en de gist door. Laat 10 minuten staan tot de gist een beetje licht begint te borrelen.
Meng in een grote kom het meel met ⅙ van de kaneel. Meng met een spatel het melkmengsel erdoor en kneed alles met je handen in 4-5 minuten tot een glad deeg. Voeg wat extra meel toe als het deeg te nat is. Vorm het deeg tot een bol en leg terug in de kom.
Doe de dadels met de rest van de zuivelspread, de rest van de appelmoes en de rest van de kaneel in een hoge beker. Meng met de staafmixer tot een gladde puree.
Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een vierkant van 36 x 36 cm. Smeer met een lepel de kaneelpuree gelijkmatig over de deeglap. Rol de lap vanaf je buik op tot een dikke slang. Druk eventueel de rand met je vingers wat vaster.
Snijd de deegslang met een mes in 12 plakken van ongeveer 3 cm dik. Leg de broodjes naast elkaar in de ovenschaal of op de bakplaat, ze mogen tegen elkaar aan liggen. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, bijvoorbeeld in de voorraadkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kluts het ei los. Verwijder de vershoudfolie en bestrijk de broodjes met behulp van het bakkwastje met het ei.
Zet de broodjes in de oven en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
Gezonde kaneelbroodjes
Instructievideo - 00:32 min.
Gezonde kaneelbroodjes
Healthy snacking wordt pas echt feest met deze gezonde kaneelbroodjes.
null porties
175 kcal
15 min. bereiden
70 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de melk in een steelpan ca. 1 minuut, laat de melk niet koken. Haal de pan van het vuur en meng er met een houten lepel 2el zuivelspread (per 12 stuks), ⅓ van de appelmoes en de gist door. Laat 10 minuten staan tot de gist een beetje licht begint te borrelen.
Meng in een grote kom het meel met ⅙ van de kaneel. Meng met een spatel het melkmengsel erdoor en kneed alles met je handen in 4-5 minuten tot een glad deeg. Voeg wat extra meel toe als het deeg te nat is. Vorm het deeg tot een bol en leg terug in de kom.
Doe de dadels met de rest van de zuivelspread, de rest van de appelmoes en de rest van de kaneel in een hoge beker. Meng met de staafmixer tot een gladde puree.
Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een vierkant van 36 x 36 cm. Smeer met een lepel de kaneelpuree gelijkmatig over de deeglap. Rol de lap vanaf je buik op tot een dikke slang. Druk eventueel de rand met je vingers wat vaster.
Snijd de deegslang met een mes in 12 plakken van ongeveer 3 cm dik. Leg de broodjes naast elkaar in de ovenschaal of op de bakplaat, ze mogen tegen elkaar aan liggen. Dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek, bijvoorbeeld in de voorraadkast.
Verwarm de oven voor op 190 °C. Kluts het ei los. Verwijder de vershoudfolie en bestrijk de broodjes met behulp van het bakkwastje met het ei.
Zet de broodjes in de oven en bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat even afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
180 ml halfvolle melk
200 g zuivelspread light
3 el appelmoes 0%
7 g gedroogde gist
300 g volkorenmeel
3 el gemalen kaneel
150 g dadels zonder pit
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
steelpan
houten lepel
spatel
staafmixer met hoge beker
deegroller
grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
vershoudfolie
bakkwastje