Gezonde muffins
Met een verleidelijke topping van blauwe-bessencompote en romige zuivelspread, zijn deze muffins een smaakvolle traktatie voor iedereen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het diepvries fruit. Maal de havermout in de hakmolen met de staafmixer, of in de keukenmachine, tot fijn meel. Prak de banaan fijn met een vork.
Roer met een garde de eieren, olie, appelmoes en banaan door elkaar. Voeg het amandelmeel, havermeel en de bakpoeder toe. Schep met een spatel om tot alles net gemengd is.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen de blauwe bessen en frambozen net de kaneel in een kleine steelpan op laag vuur en laat inkoken tot een jam-achtige substantie. Plet de bessen iets met een houten (pol)lepel tegen de zijkant van de pan. Roer de zuivelspread los.
Serveer de muffins met de zuivelspread en blauwe-bessencompote erop, of erbij.
Gezonde muffins
Met een verleidelijke topping van blauwe-bessencompote en romige zuivelspread, zijn deze muffins een smaakvolle traktatie voor iedereen.
null porties
165 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi het diepvries fruit. Maal de havermout in de hakmolen met de staafmixer, of in de keukenmachine, tot fijn meel. Prak de banaan fijn met een vork.
Roer met een garde de eieren, olie, appelmoes en banaan door elkaar. Voeg het amandelmeel, havermeel en de bakpoeder toe. Schep met een spatel om tot alles net gemengd is.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm. Verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 25 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit ondertussen de blauwe bessen en frambozen net de kaneel in een kleine steelpan op laag vuur en laat inkoken tot een jam-achtige substantie. Plet de bessen iets met een houten (pol)lepel tegen de zijkant van de pan. Roer de zuivelspread los.
Serveer de muffins met de zuivelspread en blauwe-bessencompote erop, of erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g diepvries blauwe bes-framboos
100 g fijne havermout
1 rijpe banaan
2 middelgrote eieren
50 ml zonnebloemolie
250 g appelmoes 0%
100 g amandelmeel
3 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g zuivelspread
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)