Vegan carrotcake
bewaar
bewaar

Vegan carrotcake

Vegan bakken? Deze vegan worteltaart heb je al in een kwartier in de oven staan.

15 min. bereiden / 55 min. oventijd / 2 uur wachten

18 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm in met 1 el zonnebloemolie (ca. 15 ml) en bestrooi met 1 el bloem (ca. 15 gram). Schud met de vorm om de bloem gelijkmatig over de olielaag te verdelen. Schil en rasp de winterpeen. Hak de walnoten grof.

Meng het lijnzaad met het water in een grote kom. Voeg de rest van de olie en ahornsiroop toe en roer door. Meng de appelmoes, rietsuiker, baksoda, bakpoeder, kaneel en het zout erdoor. Voeg de geraspte peen en de amandeldrink toe en roer door. Roer met een vork of garde de rest van de bloem, de gehakte walnoten en het amandelmeel erdoor.

Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 55 min. in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.

Roer de vegan roomkaas, de poedersuiker en het vanillearoma tot een glad mengsel en verdeel over de taart.

bereidingstipJe kunt de carrotcake 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
dieettipMet AH Gebroken lijnzaad is dit recept veganistisch. Dat geldt niet voor alle soorten gebroken lijnzaad.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan carrotcake

Vegan bakken? Deze vegan worteltaart heb je al in een kwartier in de oven staan.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig