Appel bundtcake
bewaar
bewaar

Appel bundtcake

Tulband, bundtcake... hoe je deze cake ook noemt, hij is lekkerrrrr!

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem en het tarwemeel in een kom met de bakpoeder, kaneel, baksoda en het zout.

Meng de rietsuiker, appelcider, zonnebloemolie, appelmoes en eieren in een andere kom met een garde. Voeg het bloemmengsel al roerend met een spatel toe aan het eimengsel en doe in de tulbandvorm. Bak in 45 min. gaar in de oven. Laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Pers de citroen uit. Meng 3 tl citroensap (per 12 personen) met de poedersuiker tot glazuur. Verdeel over de cake zodat het langs de zijkant druipt.

bereidingstipJe kunt de cake 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak het glazuur voordat je de cake serveert.
serveertipVersier eventueel met zilveren parels.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appel bundtcake

Tulband, bundtcake... hoe je deze cake ook noemt, hij is lekkerrrrr!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig