Appel bundtcake
Tulband, bundtcake... hoe je deze cake ook noemt, hij is lekkerrrrr!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem en het tarwemeel in een kom met de bakpoeder, kaneel, baksoda en het zout.
Meng de rietsuiker, appelcider, zonnebloemolie, appelmoes en eieren in een andere kom met een garde. Voeg het bloemmengsel al roerend met een spatel toe aan het eimengsel en doe in de tulbandvorm. Bak in 45 min. gaar in de oven. Laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Pers de citroen uit. Meng 3 tl citroensap (per 12 personen) met de poedersuiker tot glazuur. Verdeel over de cake zodat het langs de zijkant druipt.
Appel bundtcake
Tulband, bundtcake... hoe je deze cake ook noemt, hij is lekkerrrrr!
nagerecht
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem en het tarwemeel in een kom met de bakpoeder, kaneel, baksoda en het zout.
Meng de rietsuiker, appelcider, zonnebloemolie, appelmoes en eieren in een andere kom met een garde. Voeg het bloemmengsel al roerend met een spatel toe aan het eimengsel en doe in de tulbandvorm. Bak in 45 min. gaar in de oven. Laat 5 min. afkoelen en stort op een schaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Pers de citroen uit. Meng 3 tl citroensap (per 12 personen) met de poedersuiker tot glazuur. Verdeel over de cake zodat het langs de zijkant druipt.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g patentbloem
120 g volkoren tarwemeel
1½ tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
½ tl baksoda
½ tl zout
250 g rietsuiker
250 ml Apple Bandit cider classic apple
180 ml zonnebloemolie
190 g AH Biologisch appelmoes 0%
4 middelgrote eieren
½ citroen
75 g poedersuiker
Dit heb je nodig
garde
tulbandvorm (ingevet en met bloem bestrooid)