Volkoren-gingerbread letterkoekjes
bewaar
bewaar

Volkoren-gingerbread letterkoekjes

Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.

10 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop in de keukenmachine de boter met het suiker ca. 3 min. Splits ondertussen het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de schenkstroop toe. Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten tot een samenhangende massa. Kneed tot een bal en laat in vershoudfolie in de koelkast 30 min. rusten.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van de het deeg.

variatietipKijk op ah.nl/koekenbakkers voor meer letterkoekjes-recepten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkoren-gingerbread letterkoekjes

Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig