Volkoren-gingerbread letterkoekjes
Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.
Aan de slag
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop in de keukenmachine de boter met het suiker ca. 3 min. Splits ondertussen het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de schenkstroop toe. Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten tot een samenhangende massa. Kneed tot een bal en laat in vershoudfolie in de koelkast 30 min. rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van de het deeg.
Volkoren-gingerbread letterkoekjes
Echt winters: koekjes met gember, kaneel en nootmuskaat.
null porties
30 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Klop in de keukenmachine de boter met het suiker ca. 3 min. Splits ondertussen het ei en voeg de dooier toe. Het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de schenkstroop toe. Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten tot een samenhangende massa. Kneed tot een bal en laat in vershoudfolie in de koelkast 30 min. rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 10 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van de het deeg.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g volkoren tarwemeel
2 tl gemalen gember
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl bakpoeder
75 g ongezouten roomboter
50 g donkere basterdsuiker
1 middelgroot ei
50 g schenkstroop
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
letterstekers
bakpapier