Dadeltaart
Sticky dadels zijn de basis van deze heerlijke no bake taart.
Aan de slag
Snijd de dadels in reepjes en hak de walnoten grof. Breek de haverkoekjes in kleine stukjes.
Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pan en voeg de basterdsuiker toe. Laat de suiker al roerend in ca. 5 min. oplossen. Klop ondertussen het ei los en voeg toe aan het botermengsel. Roer door tot en gladde saus.
Voeg de dadels toe en verwarm 1 min. Voeg de koekjes, walnoten en ¾ van de kokosrasp toe en roer door. Verdeel het dadelmengsel gelijkmatig over de bodem in de springvorm en laat afgedekt met vershoudfolie ca. 1½ uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi de taart met de rest van de geraspte kokos en serveer.
Dadeltaart
Sticky dadels zijn de basis van deze heerlijke no bake taart.
null personen
485 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Snijd de dadels in reepjes en hak de walnoten grof. Breek de haverkoekjes in kleine stukjes.
Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een pan en voeg de basterdsuiker toe. Laat de suiker al roerend in ca. 5 min. oplossen. Klop ondertussen het ei los en voeg toe aan het botermengsel. Roer door tot en gladde saus.
Voeg de dadels toe en verwarm 1 min. Voeg de koekjes, walnoten en ¾ van de kokosrasp toe en roer door. Verdeel het dadelmengsel gelijkmatig over de bodem in de springvorm en laat afgedekt met vershoudfolie ca. 1½ uur afkoelen in de koelkast. Bestrooi de taart met de rest van de geraspte kokos en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g dadels zonder pit
50 g ongezouten walnoten
200 g haverkoekjes
250 g ongezouten roomboter
100 g donkere basterdsuiker
1 middelgroot ei
100 g geraspte kokos
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
vershoudfolie