Bountykoekjes
Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou.
Aan de slag
Meng het cacaopoeder, zout en de bloem in een kom. Klop in een andere kom met een mixer de boter en basterdsuiker romig. Voeg het ei toe en meng erdoor. Meng met een spatel het cacao-bloemmengsel erdoor tot een samenhangend deeg ontstaat.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm. Steek er 40 koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in ca. 15 min. in de oven gaar en knapperig. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen voor de vulling de kokosolie met de poedersuiker en geraspte kokos. Voeg, als het te droog is, 1 of 2 el warm water toe.
Schep met twee theelepels op de helft van de koekjes wat kokosvulling en beleg deze met de rest van de koekjes. Duw ze zachtjes aan, zodat de vulling langs de rand zichtbaar is.
Bountykoekjes
Instructievideo - 02:45 min.
Bountykoekjes
Gek op bounty’s? Dan zijn deze koekjes met kokosvulling écht iets voor jou.
null porties
160 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Meng het cacaopoeder, zout en de bloem in een kom. Klop in een andere kom met een mixer de boter en basterdsuiker romig. Voeg het ei toe en meng erdoor. Meng met een spatel het cacao-bloemmengsel erdoor tot een samenhangend deeg ontstaat.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ½ cm. Steek er 40 koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak in ca. 15 min. in de oven gaar en knapperig. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Meng ondertussen voor de vulling de kokosolie met de poedersuiker en geraspte kokos. Voeg, als het te droog is, 1 of 2 el warm water toe.
Schep met twee theelepels op de helft van de koekjes wat kokosvulling en beleg deze met de rest van de koekjes. Duw ze zachtjes aan, zodat de vulling langs de rand zichtbaar is.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g cacaopoeder
1 mespunt zout
100 g tarwebloem
100 g ongezouten roomboter
200 g donkere basterdsuiker
1 middelgroot ei
60 g kokosolie
60 g poedersuiker
30 g geraspte kokos
Dit heb je nodig
uitsteekvormpjes
deegroller
bakpapier