Mini-fruitcakejes
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snijd de helft van de banaan in stukjes. Halveer de dadels en verwijder de pitten. Mix de banaan en dadels met de boter in het bakje van de staafmixer tot een gladde puree. Schep het botermengsel in een kom. Voeg de eieren toe en mix het geheel tot een gladde massa. Schep de zelfrijzend bakmeel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en laat de vorm in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Laat de cake afkoelen en snijd hem in 12 vierkantjes.
Schil en snijd de mango in stukjes en pureer de met de staafmixer. Snijd de rest van de banaan en kiwi in plakjes. Bestrijk de cakejes voor het serveren met wat mangopuree en versier ze met plakjes banaan en kiwi.
Mini-fruitcakejes
null porties
210 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Snijd de helft van de banaan in stukjes. Halveer de dadels en verwijder de pitten. Mix de banaan en dadels met de boter in het bakje van de staafmixer tot een gladde puree. Schep het botermengsel in een kom. Voeg de eieren toe en mix het geheel tot een gladde massa. Schep de zelfrijzend bakmeel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en laat de vorm in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Laat de cake afkoelen en snijd hem in 12 vierkantjes.
Schil en snijd de mango in stukjes en pureer de met de staafmixer. Snijd de rest van de banaan en kiwi in plakjes. Bestrijk de cakejes voor het serveren met wat mangopuree en versier ze met plakjes banaan en kiwi.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bananen
6 dadels zonder pit
100 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
100 g zelfrijzend bakmeel
200 g mango's
1 kiwi
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
handmixer
bakvorm van 16 x 22 cm