Havermoutmuffins met dadels
Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Doe de havermout, basterdsuiker en het zout in een kom en roer de melk erdoor. Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag. Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.
Leg de papieren cups in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups. Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Havermoutmuffins met dadels
Cake als ontbijt? Met deze muffins mag dat!
null porties
155 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes. Smelt de boter in een steelpan. Doe de havermout, basterdsuiker en het zout in een kom en roer de melk erdoor. Zeef het meel en de bakpoeder erboven en roer tot een glad beslag. Meng het ei, de gesmolten boter en dadelstukjes erdoor.
Leg de papieren cups in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag over de cups. Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in de vorm afkoelen.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g dadels zonder pit
65 g ongezouten roomboter
50 g havermoutvlokken
65 g donkere basterdsuiker
1 mespunt zout
125 ml halfvolle melk
75 g volkorenmeel
½ zakje bakpoeder
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cakevormpjes