Volkoren bananenbrood met dadels
Dit is echt het aller-aller-lekkerste bananenbrood ter wereld. Mét gember-sesamglazuur.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dadels in reepjes en bestrooi ze met wat volkorenmeel zodat ze niet naar de bodem zakken. Klop de boter en de suiker met een mixer 5 min. tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 min. Pel en prak de bananen en zeef de rest van het volkorenmeel. Spatel het sesamzaad, de dadels, volkorenmeel, banaan, kaneel en de bakpoeder luchtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de cakevorm.
Bak het bananenbrood in de oven in ca.1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Controleer het brood door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat buiten de oven 20 min. afkoelen in de vorm. Neem het brood uit de vorm en laat in 40 min. verder afkoelen.
Bananenbrood bakken
Instructievideo - 04:34 min.
Volkoren bananenbrood met dadels
Dit is echt het aller-aller-lekkerste bananenbrood ter wereld. Mét gember-sesamglazuur.
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de dadels in reepjes en bestrooi ze met wat volkorenmeel zodat ze niet naar de bodem zakken. Klop de boter en de suiker met een mixer 5 min. tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 min. Pel en prak de bananen en zeef de rest van het volkorenmeel. Spatel het sesamzaad, de dadels, volkorenmeel, banaan, kaneel en de bakpoeder luchtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de cakevorm.
Bak het bananenbrood in de oven in ca.1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Controleer het brood door er met een satéprikker in te prikken. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat buiten de oven 20 min. afkoelen in de vorm. Neem het brood uit de vorm en laat in 40 min. verder afkoelen.
bewaartip:
variatietip:
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el sesamzaad
8 dadels zonder pit
260 g volkorenmeel
125 g ongezouten roomboter
125 g lichtbruine basterdsuiker
3 el keukenstroop in pot
2 middelgrote scharreleieren
3 bananen
1 tl gemalen kaneel
2 tl bakpoeder
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm 30 cm
sateprikker