Vegan kerstboombrownies
Met een heerlijke vegan kerstboombrownie als dessert of bij de koffie zit je altijd goed.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de margarine in een kom en klop met een mixer in 1 min. zacht. Voeg de browniemix uit het pak bakmix en het water toe en mix 2 min. op de laagste stand en daarna 1 min. op de hoogste stand.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bijgeleverde bakvorm uit het pak bakmix. Bak de brownie in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de brownie in 1 uur helemaal afkoelen.
Snijd de afgekoelde brownie in 6 driehoekige boomvormige stukken. Halveer de zoute sticks.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spuit in een zigzagpatroon over de brownie-driehoeken. Verdeel de cranberry’s als kerstballen erover en steek aan 1 kant een halve zoute stick erin als boomstam. Laat het glazuur 30 min. opstijven in de koelkast.
Vegan kerstboombrownies
Met een heerlijke vegan kerstboombrownie als dessert of bij de koffie zit je altijd goed.
null porties
305 kcal
20 min. bereiden
90 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de margarine in een kom en klop met een mixer in 1 min. zacht. Voeg de browniemix uit het pak bakmix en het water toe en mix 2 min. op de laagste stand en daarna 1 min. op de hoogste stand.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de bijgeleverde bakvorm uit het pak bakmix. Bak de brownie in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de brownie in 1 uur helemaal afkoelen.
Snijd de afgekoelde brownie in 6 driehoekige boomvormige stukken. Halveer de zoute sticks.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en spuit in een zigzagpatroon over de brownie-driehoeken. Verdeel de cranberry’s als kerstballen erover en steek aan 1 kant een halve zoute stick erin als boomstam. Laat het glazuur 30 min. opstijven in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten plantenmargarine
360 g bakmix vegan brownies
100 ml water
3 zoute stokjes
40 g wit glazuur
2 el gedroogde cranberry's