Vegan speculooswafels met karamelpopcorn
Speculaas gemengd in het wafelbeslag en afgetopt met karamelpopcorn. Deze vegan wafels zijn niet te weerstaan.
Aan de slag
Smelt de margarine. Maal ondertussen de speculoos fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Roer in een kom het bakmeel, 2 tl suiker (per 4 stuks), ¾ gemalen speculoos en het zout door elkaar met een garde.
Breng ondertussen in een steelpan de rest van de suiker met water op laag vuur aan de kook. Laat in 8-10 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur.
Haal van het vuur en roer de popcorn en het zeezout erdoor. Laat iets afkoelen op een bord. Haal de popcorn wat los van elkaar en verdeel over de wafels. Bestrooi met de rest van de gemalen speculoos
Meng in een andere kom de plantaardige gurt met de haverdrink en ⅚ gesmolten margarine.
Schenk, al roerend, het gurt-havermelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer met een garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten margarine, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten margarine en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
Vegan speculooswafels met karamelpopcorn
Speculaas gemengd in het wafelbeslag en afgetopt met karamelpopcorn. Deze vegan wafels zijn niet te weerstaan.
null porties
780 kcal
40 min. bereiden
24 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de margarine. Maal ondertussen de speculoos fijn in de keukenmachine of doe in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Roer in een kom het bakmeel, 2 tl suiker (per 4 stuks), ¾ gemalen speculoos en het zout door elkaar met een garde.
Breng ondertussen in een steelpan de rest van de suiker met water op laag vuur aan de kook. Laat in 8-10 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur.
Haal van het vuur en roer de popcorn en het zeezout erdoor. Laat iets afkoelen op een bord. Haal de popcorn wat los van elkaar en verdeel over de wafels. Bestrooi met de rest van de gemalen speculoos
Meng in een andere kom de plantaardige gurt met de haverdrink en ⅚ gesmolten margarine.
Schenk, al roerend, het gurt-havermelkmengsel bij de droge ingrediënten. Roer met een garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.
Verwarm de oven voor op 80 °C. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het ijzer licht in met wat gesmolten margarine, boven en onder. Vul het ijzer met ¼ van het beslag. Sluit het wafelijzer en bak de wafel in ca. 8 min. gaar. Herhaal met de rest van de gesmolten margarine en de rest van het beslag. Hou de gebakken wafels warm in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g plantaardige margarine
100 g speculoos
300 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100 g kristalsuiker
180 g plantaardige soja gurt ongezoet
300 ml ongezoete haverdrink
2 tl water
25 g biologische zoute popcorn
½ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
deegroller
keukenmachine
wafelijzer