Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen
bewaar
bewaar

Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen

Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.

combinatietipOok lekker met 250 g uitgebakken spekreepjes (per 4 personen) in plaats van de amandelen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen

Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig