Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen
Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.
Rijstschotel met champignons, boerenkool en amandelen
Vanavond gaan we voor boerenkool met rijst! Smaakt misschien wel nóg lekkerder dan de klassieker met aardappel.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en tijm 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de rijst, boerenkool en het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 15 min. garen. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Bestrooi de rijstschotel met de fijngehakte amandelen en breng op smaak met peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
2 el milde olijfolie
2 tl gedroogde tijm
300 g basmatirijst
150 g boerenkool
1 groentebouillontablet
750 ml water
50 g ongebrande amandelen