Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool
Ook gek op lasagne? Deze variant met mozzarella, champignons en boerenkool kan meteen op je favorietenlijstje. En echt niet alleen dankzij die o zo lekkere laagjes tomatensaus... er zit ook nog mascarpone in!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomato frito en ⅗ van het water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Meng de mascarpone met ⅓ van de mozzarella en de rest van het water.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de boerenkool en ⅓ van de mascarponesaus erover. Herhaal 2 keer. Bestrooi met de rest van de mozzarella.
Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te snel kleurt. Haal uit de oven en laat voor serveren 5 min. rusten.
Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool
Ook gek op lasagne? Deze variant met mozzarella, champignons en boerenkool kan meteen op je favorietenlijstje. En echt niet alleen dankzij die o zo lekkere laagjes tomatensaus... er zit ook nog mascarpone in!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
8 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomato frito en ⅗ van het water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Meng de mascarpone met ⅓ van de mozzarella en de rest van het water.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de boerenkool en ⅓ van de mascarponesaus erover. Herhaal 2 keer. Bestrooi met de rest van de mozzarella.
Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te snel kleurt. Haal uit de oven en laat voor serveren 5 min. rusten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kastanjechampignons
2 el milde olijfolie
2 tl venkelzaad
350 g tomato frito
250 ml water
150 g verse boerenkool
250 g mascarpone
150 g geraspte mozzarella
250 g lasagne all'uovo
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)