Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool
bewaar
bewaar

Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool

Ook gek op lasagne? Deze variant met mozzarella, champignons en boerenkool kan meteen op je favorietenlijstje. En echt niet alleen dankzij die o zo lekkere laagjes tomatensaus... er zit ook nog mascarpone in!

20 min. bereiden / 30 min. oventijd / 8 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de champignons met het venkelzaad 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomato frito en ⅗ van het water toe, breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de boerenkool 5 min. op middelhoog vuur. Meng de mascarpone met ⅓ van de mozzarella en de rest van het water.

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de tomatensaus, ⅓ van de boerenkool en ⅓ van de mascarponesaus erover. Herhaal 2 keer. Bestrooi met de rest van de mozzarella.

Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te snel kleurt. Haal uit de oven en laat voor serveren 5 min. rusten.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lasagne met mozzarella, champignons en boerenkool

Ook gek op lasagne? Deze variant met mozzarella, champignons en boerenkool kan meteen op je favorietenlijstje. En echt niet alleen dankzij die o zo lekkere laagjes tomatensaus... er zit ook nog mascarpone in!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig