Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas
In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.
Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne van pompoen met rode biet, mascarpone & geitenkaas
In dit gerecht niet alleen verse lasagne, maar ook pompoenlasagnevellen!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bieten in dunne plakjes. Houd 6 blaadjes salie (bij 4 personen) apart en snijd de rest fijn.
Meng de mascarpone met de melk, fijngesneden salie, peper en eventueel zout in een steelpan en verwarm op laag vuur al roerend 5 min.
Verdeel 1 el van het mascarponemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen. Verdeel ⅓ van de pompoenlasagnevellen, ⅓ van de bieten, ⅓ van de rest van de saus en ⅓ van de geitenkaas erover. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de apart gehouden salie erover.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g gekookte rode bieten
10 g verse salie
200 g mascarpone
150 ml halfvolle melk
250 g lasagne all'uovo
350 g pompoenlasagnevellen
150 g geraspte geitenkaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)