Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping
Stamppot met bietjes? Yes you can! Lekker met geitenkaas en heel veel noten.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de takjes tijm en eventueel zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.
Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.
Giet de aardappelen af. Verwijder de tijm en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.
Stamppotje rode biet met geitenkaas en notentopping
Stamppot met bietjes? Yes you can! Lekker met geitenkaas en heel veel noten.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de takjes tijm en eventueel zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.
Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm. Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.
Giet de aardappelen af. Verwijder de tijm en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn. Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
4 takjes verse tijm
75 g ongezouten walnoten
25 g pompoenpitten
75 g geroosterde amandelen
150 g belegen geitenkaas
200 ml halfvolle melk
800 g geraspte bietjes
Dit heb je nodig
pureestamper